"Onze zorg is u zo goed en zo snel mogelijk te behandelen."

 

Welkom bij Flebologisch Centrum Antwerpen

 
 
Deze website is bedoeld om u, als patiënt, op een eenvoudige manier wat meer inzicht te geven in de aandoening waarvoor u bij ons voor behandeling komt, namelijk flebologisch lijden als gevolg van spataderpathologie.
 
 
Wij gaan hier in op veel gehoorde vragen van onze patiënten over spataders tijdens ons spreekuur. Spataders hoeven niet steeds zichtbaar te zijn om ziektetekens te geven. Zo kan een abnormale huidverkleuring of zwelling een aanwijzing zijn van diepergelegen spataderlijden. Noch hoeven spataders klachten te geven om een behandelindicatie te vormen. Voorkomen van spataderverwikkelingen is erg belangrijk en 'beter dan genezen'. En ook ontsierende spatadertjes kunnen voor sommigen een psychologische hinder vormen die vrij eenvoudig kan vermeden worden met een adequate behandeling.
 
Tevens geven wij u enkele adviezen om de behandeling van spataders in al zijn vormen effectiever te laten verlopen.
 
 

Tot slot een aantal eenvoudige oefeningen om de veneuze bloedsomloop te stimuleren en hinderlijke klachten van spataders te voorkomen.

 

Wij hebben in deze website over spataders geprobeerd om zo volledig mogelijk te zijn. Heeft u desondanks nog vragen over een of ander flebologisch probleem, dan staan wij u graag te woord.

 

Missie

 

Het Flebologisch Centrum vestigde zich in 1993 te Antwerpen als een extramurale kliniek voor de behandeling van de spataderpathologie.

 

Het Centrum biedt deze gespecialiseerde medische kwaliteitszorg aan door te werken met correct opgeleid personeel, conform de  richtlijnen van recent wetenschappelijke onderzoek (evidence pased) en met de juiste technologische ondersteuning.

 

We wensen de aangeboden zorg tevens te integreren in de persoonlijke behoeften van de patient en zijn omgeving zodat er door deze humane benadering geen afbreuk wordt gedaan aan efficiëntie en patiëntvriendelijkheid.

 

Het Centrum werkt samen met zowel extra- als intramurale medische en paramedische gezondheidswerkers uit de opgeving van de patient, waardoor de continuïteit van de geleverde zorg optimaal kan worden gegarandeerd.